Aktualno stanje o novooboljelima od COVID-19 na otoku Rabu / SCZ Grada Raba

- Prema današnjim podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Grada Raba, u proteklih tjedan dana uzeto je 119 briseva u svrhu testiranja na SARS-CoV-2 virus, a na svim obrađenim uzorcima utvrđeno je 7 novih slučajeva oboljenja s blažom kliničkom slikom. Kod dvije osobe je bolest utvrđena brzim antigenskim testiranjem. Svi oboljeli se zbog blaže kliničke slike nalaze u izolaciji i liječenju.
Trenutno je na Rabu ukupno 13 oboljelih od bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se prati 21 osoba.
Iz epidemiološke službe i lokalnih stožera civilne zaštite pozivaju na nastavak pridržavanja svih epidemioloških mjera, što će doprinijeti održavanju trenda smanjivanja broja oboljelih.
Kao i u ostalim dijelovima PGŽ i na Rabu se provodi cijepljenje pacijenta predviđenih za drugu fazu prema redosljedu prioriteta iz Postupnika HZJZ od 14. veljače 2021.godine, odnosno starijih osoba i kroničnih bolesnika. Liječnicima opće prakse je distribuirano 100 doza za prvu od ukupno dvije doze cjepiva, a drugu dozu trebali bi dobiti za osam tjedana.
Cijepljenje navedenih kategorija se u pravilu provodi u prostorima rapske ispostave Doma zdravlja, kod obiteljskih liječnika i NZZJZ PGŽ.
U Rabu 24. veljače 2021.