CIKLUS LIKOVNO-KREATIVNIH RADIONICA "RECIKLAŽA NIJE BLAMAŽA" U LOPARU

- Uskoro započinje ciklus likovno-kreativnih radionica u Loparu "Reciklaža nije blamaža". U sklopu projekta Kreativnost u svakodnevici ove godine naglasak će biti na podizanju razine ekološke osviještenosti i kreativnim načinima korištenja rabljenih materijala te je tijekom listopada i studenog predviđen ciklus radionica posvećen reciklaži pod vodstvom članica Kulturno – umjetničke udruge Akt.
Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prethodnu prijavu budući da je broj polaznika ograničen! Zainteresirane molimo da se za odabrane radionice prijave najkasnije dva dana prije njihova održavanja u Centru za kulturu Lopar: czk@lopar.com, 099/814-0712!!!

24.10. RADIONICA RECIKLIRANJA PLASTIČNIH VREĆICA: IZRADA PERNICA ILI KOZMETIČKIH TORBICA TEHNIKOM FUZIJE POMOĆU PEGLE (za srednjoškolce i odrasle)
Na radionici će se polaznici upoznati s tehnikom recikliranja / fuzije plastičnih vrećica pomoću pegle te će od dobivenog materijala napraviti pernicu / neseser. Mole se polaznici koji mogu da sa sobom ponesu više plastičnih vrećica i pegle. Cilj radionice je ukazati da se od materijala namijenjenog otpadu mogu napraviti korisni uporabni predmeti.

24.10. RADIONICA IZRADE DRŽAČA ZA PISAĆI PRIBOR OD RECIKLIRANIH MATERIJALA (za djecu i odrasle)
Od korištenih limenki i tekstilnog materijala namijenjenog otpadu izrađuju se držači pribora za pisanje i crtanje u obliku čudovišta. Polaznici mogu na radionicu donijeti svoj materijal, a to su limene konzerve, tekstil, karton.

19.11. RADIONICA IZRADE UKRASNIH JASTUČIĆA ILI JASTUČIĆA ZA ŽIVOTINJE OD RECIKLIRANIH TKANINA (za srednjoškolce i odrasle)
Radionica se sastoji od pripreme pamučnih tkanina (najbolje stare muške pamučne majice) za rezanje rubova u obliku resica koje se potom vežu jedna za drugu i na taj način spajaju uradak u oblik jastučića koji se puni spužvom i ukrašava. Polaznici mogu donijeti svoj materijal. / Centar za kulturu Lopar