GRAD RAB NASTAVLJA POMAGATI POTESOM POGOĐENO PODRUČJE

- Grad Rab se od samog početka razornog potresa koji je pogodio područje Sisačako - moslavačke, ali i okolnih županija, aktivno uključio u pružanje pomoći unesrećenom stanovništvu.
Rapski vatrogasci među prvima su stigli na stradalo područje, a njihove ekipe i dalje stoje u stanju pripravnosti, Gradsko društvo Crvenog križa Rab u suradnji s volonterima i udrugama aktivno prikuplja i dostavlja potrebnu pomoć unesrećenima, baš kao i mnogi drugi sugrađani koji, svatko na svoj način, daju svoj obol u pružanju pomoći. Grad Rab je na račun otvoren od strane Vlade RH za pomoć stradalima u potresu uplatio iznos od 50.000,00 kn, a nakon više od mjesec dana agonije koju tamošnji stanovnici prolaze, ima namjeru poduzeti sljedeći korak.
Financiranjem obnove/izgradnje jedne kuće pridonijet će se konkretnom i dugoročnom rješenju nečijeg egzistencijalnog pitanja. Budući da se u gradu Rabu ove godine, iz svima već dobro znanih razloga, maškarane manifestacije ne održavaju, sav novac koji bi se utrošio za organiziranje istoga prenamijenit će se za obnovu/izgradnju nečijeg doma. U toj smo namjeri uputili dopis načelniku Stožera za obnovu potresom pogođenih područja Tomi Medvedu, tražeći od Ravnateljstva civilne zaštite, kao najrelevantnije stručne organizacije, konkretne informacije i smjernice za pomoć nekome od najugroženijih. Empatija je sastavni dio čovječnosti i u tome duhu trebamo djelovati, biti primjer djeci i mladima, stoga vjerujemo da će ovakva prenamjena sredstava iz gradskog Proračuna Rabljanima ispuniti srca i izmamiti puno veći osmijeh od bilo kojeg dosadašnjeg ili budućeg karnevala. O daljnjem razvoju ove akcije redovito ćemo informirati javnost, kao i o mogućnostima uključivanja svih zainteresiranih koji bi upravo svojim znanjem i vještinama željeli pridonijeti obnovi/izgradnji.
Grad Rab