Slušanost

- Radio Rab pokriva signalom na 92,6 MHz većinu područja grada Raba, no signal putuje slobodno, tako da imamo slušatelje i na okolnim otocima Krku, Cresu, Lošinju i Pagu.

O programu

Radio Rab lokalni je gradski radio čija programska osnova se može ukratko svesti na tri riječi: informacije, glazba i zabava. Kroz svakodnevne info emisije nastojimo najaviti i izvjestiti o svim bitnim i manje bitnim događajima s područja otoka Raba, ali i van njega, pogotovo kad je riječ o osobama i događajima koji su na bilo koji način povezani s Rabom, bilo da je riječ o kulturnim, znanstvenim, obrazovnim, političkim, ekološkim ili bilo kojim drugim temama.
    Program se u pravilu izvodi po konceptu „one-man show“, uz razgovore s gostima u studiju ili putem telefona, uz snimljene priloge s terena. Program smo prilagodili neredovitim događanjima na Rabu, tako da uvijek postoji prostor za javljanja s terena kako bi bili što brži u prijenosu informacija. 
    Kako je riječ o malom kolektivu, pretežiti dio programa otpada na zabavno glazbeni u kojem prevladava domaća glazba, gdje opet posebno mjesto zauzimaju klape i pjesme s mora.
    Lokalne vijesti i informacije slušatelji mogu svakodnevno poslušati u 8:00;  14:00 te 16:45 sati, ali i kroz razgovore s gostima, u kontakt emisijama, pa tako utorkom u 11 sati gostuju čelni ljudi lokalne samouprave te odgovaraju na pitanja voditelja i slušatelja koji se uključe u program. Također prenosimo redovito „aktualni sat“ sa sjednica Gradskog vijeća, kojima prethode najavne emisije.  Nastojimo što više zbivanja pratiti uz pomoć gostiju u studiju ili putem telefonskih javljanja. „Retrovizor“ subotom u 18 sati donosi tjedni pregled lokalnih informacija.
    Vijesti prenosimo s HR1 i Radio Rijeke, što je ujedno jedina vanjska produkcija u našem programu.
     Brojne lokalne sportske događaje obrađujemo ponedjeljkom od 17 sati u popularnoj emisiji ŠIZ – Šport i zabava, ali i van nje. Svakodnevno slušatelji mogu sudjelovati u glazbenim kontakt emisijama u kojima sami biraju pjesme, ili glasaju za one na ljestvicama.
      Brojne lokalne udruge civilnog društva surađuju s nama, od kojih neke imaju redovite mjesečne, tjedne ili dvotjedne termine. Suradnja s udrugama i klubovima redovita je i kroz najave te praćenje njihovih aktivnosti.
      Radio kviz „Gori-doli“, srijedom u 9 sati, sa simboličnim nagradama je lagana mozgalica u kojoj slušatelji pokušavaju upariti ponuđene pojmove.
      Lokalni dijalekt nastojimo očuvati kroz emisiju „Dvi-tri po domaću“ u kojoj autor na čakavštini komentira aktualnosti, prepričava anegdote te povremeno predstavlja čakavsko pjesništvo. „Rapska zvona“ donosi vijesti iz vjerskog života.